BLOG

Manapság elképzelhetetlen lenne, egy konyha vagy a vendéglátás fagyasztott élelmiszerek nélkül. Már az ősidőkben segítségül hívták a jég erejét tartósításra, ám az igazi lendületet a gyorsfagyasztás technológiája adta meg. A gyorsfagyasztott ételek -különösen igaz ez a fagyasztott zöldségekre és gyümölcsökre- minimális mértékben veszítenek...

Az elmúlt években a hűtési lánc egyre összetettebbé vált, ami az egyre szigorúbb szabályozási rendszerek illetve az élelmiszer,- és gyógyszeripari kereslet változásának eredménye. Emellett a fagyasztott élelmiszer trendek is gyorsan változnak, és a piaci előrejelzések szerint jelentős növekedés várható a szegmensben. Hogyan tudják megfelelően...

Napjaink egyik legnagyobb problémája a hegyekben álló műanyaghulladék. Nem véletlen, hogy a legtöbbünkben a műanyag szó negatív érzéseket kelt. Akkor hogyan lehetséges az, hogy a műanyagraklapnak létjogosultsága van - a fapaletta mellett - a fenntartható logisztikában?

Az élelmiszerek tartósítása valószínűsíthetően egyidős az emberiséggel. Már az őskorban felismerték annak fontosságát, hogy az összegyűjtött élelmiszerfelesleget természetes úton tartósítsák, majd elraktározzák az ínséges időkre. Milyen tartósítási eljárásokat alkalmaztak régen, amelyek napjainkban sem vesztettek jelentőségükből?

A lakosság jelentős részét foglalkoztatják az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos aggályok, az élelmiszerekbe kerülő kórokozó, szennyeződés vagy vegyi anyagok kockázata. Ahogy múlt heti bejegyzésünkben taglaltuk, napjainkban rendkívül szigorú és mindenre kiterjedő élelmiszer-biztonsági felügyelet és rendszer épült ki. Akkor mégis, hogy lehetséges...

A cross-docking szolgáltatás napjainkban az egyik kulcstényezője a logisztikának. Múlt heti bejegyzésünkben a cross-docking rendszer alapjait ismertettük. Mai bejegyzésünkben pedig arra adjuk meg a választ, hogy miért már-már nélkülözhetetlen szereplője a logisztikának a felgyorsult világunkban.